PLATS PRINCIPAL

                          GARRÍ ROSTIT



ingredients

  • 1 garrí de 3 o 4 quilos

  • sal grossa

  • llorer

  • Oli d'oliva

Preparació de garrí rostit a la segoviana

Es preescalfa el forn a 180 º C, i en una safata es posen uns palets per separar-la de el fons, a sobre es posa el garrí obert en forma de llibre amb la pell cap amunt, per sobre sal grossa i en el fons de la safata 1/2 litre d'aigua i una fulla de llorer. L'aigua no ha de tocar el garrí. Es fica a forn una hora i mitja per a 3 kg. aproximadament.

Es treu de forn i es frega amb oli d'oliva tornant-lo a ficar al forn amb alumini a les potes i les orelles, fins que estigui daurat i cruixent (aprox. 1 hora). Es serveix a la mateixa font adornat amb patatetes forn.

Alguns trucs perquè el garrí rostit surti més cruixent:

  • Introduïm el garrí en una galleda amb aigua molt freda i dins de la nevera si pot ser i el tindrem en el seu interior durant un mínim de quatre hores.

  • La pell sempre la posarem cap amunt perquè es dauri l'escorça, així que no de donarem cap volta dins el forn.

  • Quan veiem que no li falta molt pel color, pugem una mica el foc fins 200 º C perquè l'escorça surti cruixent i daurada.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada