GARRÍ ROSTIT
ingredients
1 garrí de 3 o 4 quilos
sal grossa
llorer
Oli d'oliva
Preparació de garrí rostit a la segoviana
Es preescalfa el forn a 180 º C, i en una safata es posen uns palets per separar-la de el fons, a sobre es posa el garrí obert en forma de llibre amb la pell cap amunt, per sobre sal grossa i en el fons de la safata 1/2 litre d'aigua i una fulla de llorer. L'aigua no ha de tocar el garrí. Es fica a forn una hora i mitja per a 3 kg. aproximadament.
Es treu de forn i es frega amb oli d'oliva tornant-lo a ficar al forn amb alumini a les potes i les orelles, fins que estigui daurat i cruixent (aprox. 1 hora). Es serveix a la mateixa font adornat amb patatetes forn.
Alguns trucs perquè el garrí rostit surti més cruixent:
Introduïm el garrí en una galleda amb aigua molt freda i dins de la nevera si pot ser i el tindrem en el seu interior durant un mínim de quatre hores.
La pell sempre la posarem cap amunt perquè es dauri l'escorça, així que no de donarem cap volta dins el forn.
Quan veiem que no li falta molt pel color, pugem una mica el foc fins 200 º C perquè l'escorça surti cruixent i daurada.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada