PAELLA VALENCIANA
Ingredients (4 persones)
350 grams d’arròs redó
600 grams de carn de pollastre
400 grams de carn de conill.
1 tomaca madura
150 g de bajoca o ferradura
150 g de garrofó o bajocó
3 cullerades generoses d’oli d’oliva
Una culleradeta de pebre roig dolç
Un pessic de brins de safrà
Aigua (la referència són 3 mesures d’aigua per cada mesura d’arròs, però depén de la paella i la intensitat del foc)
Sal
Elaboració
Posa l’oli en la paella i afig un grapadet de sal per tal de no cremar la paella.
Quan estiga l’oli calent, tira-hi el pollastre i quan estiga ben fregit afig el conill trossejat i sofrig-los amb un poc de sal remenant-los perquè es cuinen de forma uniforme.
Una vegada daurada la carn, afig les bajoques, el garrofó i el pebre roig dolç i mescla-ho tot molt bé.
Ràpidament, afig la tomaca ratllada en trossos per a que el pebre roig no es creme i mescla-ho tot bé.
A continuació, tira-hi l’aigua fins als claus de la paella. Porta-la a ebullició i una vegada que alce el bull, deixa-la 5 minuts. Després, rebaixa el foc i deixa que es cogui entre 20 i 30 minuts a foc mitjà.
En este punt, uns 5 minuts abans d’afegir l’arròs, posa els brins de safrà i rectifica el punt de sal.
Abans de posar l’arròs, aviva el foc. La forma tradicional de repartir-ho és fent una creu en l’aigua que està bullint i distribuir-ho després de manera uniforme per la superfície del recipient. Rectifica la sal si cal.
8. Este és el moment de controlar el foc. Necessita foc fort durant 10 minuts i 10 minuts més de foc més suau perquè l’arròs quede al punt i, si pot ser, amb el típic socarrat.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada