ENTRANTS

                           

                     PAELLA VALENCIANA




Ingredients (4 persones)

  • 350 grams d’arròs redó

  • 600 grams de carn de pollastre

  • 400 grams de carn de conill.

  • 1 tomaca madura

  • 150 g de bajoca o ferradura

  • 150 g de garrofó o bajocó

  • 3 cullerades generoses d’oli d’oliva

  • Una culleradeta de pebre roig dolç

  • Un pessic de brins de safrà

  • Aigua (la referència són 3 mesures d’aigua per cada mesura d’arròs, però depén de la paella i la intensitat del foc)

  • Sal

    Elaboració

  1. Posa l’oli en la paella i afig un grapadet de sal per tal de no cremar la paella.

  2. Quan estiga l’oli calent, tira-hi el pollastre i quan estiga ben fregit afig el conill trossejat i sofrig-los amb un poc de sal remenant-los perquè es cuinen de forma uniforme.

  3. Una vegada daurada la carn, afig les bajoques, el garrofó i el pebre roig dolç i mescla-ho tot molt bé.

  4. Ràpidament, afig la tomaca ratllada en trossos per a que el pebre roig no es creme i mescla-ho tot bé.

  5. A continuació, tira-hi l’aigua fins als claus de la paella. Porta-la a ebullició i una vegada que alce el bull, deixa-la 5 minuts. Després, rebaixa el foc i deixa que es cogui entre 20 i 30 minuts a foc mitjà.

  6. En este punt, uns 5 minuts abans d’afegir l’arròs, posa els brins de safrà i rectifica el punt de sal.

  7. Abans de posar l’arròs, aviva el foc. La forma tradicional de repartir-ho és fent una creu en l’aigua que està bullint i distribuir-ho després de manera uniforme per la superfície del recipient. Rectifica la sal si cal.
    8. Este és el moment de controlar el foc. Necessita foc fort durant 10 minuts i 10 minuts més de foc més suau perquè l’arròs quede al punt i, si pot ser, amb el típic socarrat.

Tip per a cuinar amb safrà de bri

Com la zona del mediterrani és “humida” hem d'assegurar-nos que els brins estan “secs” per a poder treballar bé el producte. Per això hem de torrar-los un poc abans d'usar-los, però amb molta cura, ja que és un producte molt delicat. Una vegada secs, els picarem i afegirem a la paella per a  disfrutar de tot el seu sabor i aroma.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada